tisdag 25 januari 2011

Festlokaler

Varför ska det vara så förbannat svårt att hitta den rätta festlokalen för vår bröllopsfest?

I julas promenerade vi i Röttle by. Det är så otroligt vackert där, och framförallt på sommaren när allt blommar. Dessutom påminner det om mina hemtrakter. Vi försökte i princip vända på varje sten som fanns. Den enda lokalen som fanns rymmer inte 55 gäster. Otur.



Vi styrde därefter tankarna mot Västanå Slott, och efter att endast ha varit utanför kunde jag inte tänka mig att vi skulle ha festen någon annanstans. Tur att Kaj finns som kan bromsa och komma med logiska förklaringar. Deras offert visade sig vara på tok för dyr. Otur. 







Därefter ställde vi in oss på att vi eventuellt skulle kunna vara i Grännaskolans restaurang. Det låter möjligen inte så sexigt, men det är en fin byggnad med en mysig liten trädgård på baksidan. Dessutom promenadavstånd från kyrkan. Men! Det visade sig att lokalen var uppbokad. Otur.








Vänner till familjen Johansson hade bröllopsfest vid Tempelgården på Visingsö förra sommaren, och det visade sig vara väldigt lyckat. Det är en fantastisk och annorlunda miljö, och vi fick en bra känsla när vi besökte området. Bekvämligheten blev en avgörande faktor då vi kände att det blir alldeles för omständigt med transporter till och från ön. Det ska kännas riktigt bra, och det gjorde det inte. Otur.



Det återstår förstås mer än två olika festlokaler att välja på, men följande två har vi som favoriter i nuläget.

Hamnkrogen i Gränna har väldigt fin utsikt och ligger nära vattnet. Dessvärre verkar det som om vi inte kommer kunna ha middag och fest på samma ställe. Istället skulle vi kunna ha festen på Gränna Båtklubb, ca 100 meter från Hamnkrogen. Ingen big deal alls, mer än att det inte känns klockrent.





Tre mil söder om Gränna ligger Huskvarna, och i lördags träffade vi ägarna på Huskvarna Stadshotell. De är ett ungt par som blåst ut hela hotellet och renoverat det till att bli ett av Sveriges modernaste hotell. Förutom att allt är i toppklass så är varje rum unikt.

Det finns en anledning till varför vi uteslutit nästan all släkt och bara bjudit våra absolut närmaste vänner samt närmaste familj, och det är för att vi vill att det ska bli fest med stort F. Med deras koncept lär det bli bättre än så. Hade hotellet varit beläget i Gränna hade det inte varit något snack om saken. Eftersom det ligger på en plats där ingen av oss har någon koppling samt att det ligger som det gör i Huskvarna, dvs. inte vid vattnet som vi hade önskat så tvekar vi (Kaj) en aning.  

Kolla in basturummet.

Det är väl inte så svårt att lista ut vilken som är min favorit?

/Maria

2 kommentarer:

  1. Fin liten blogg. Här kommer jag nog att titta in igen.

    Det där med att hitta en passande lokal är inte det lättaste. För oss blev det till slut en lokal som är hyfsat centrumnära.

    SvaraRadera
  2. Välkommen, vad roligt att du gillar bloggen! Har du någon bröllopsblogg?

    /Maria

    SvaraRadera