torsdag 7 juli 2011

Hippad!

Nu har det gått några dagar sen jag blev kidnappad av de bästa vännerna man kan tänka sig, och jag känner mig fortfarande helt tagen och en aning trött. Det tråkiga är att jag nu åkt på en dunderförkylning, vilket inte alls lämpar sig sista arbetsveckan. Kämpa!

I fredags uttryckte jag min bitterhet till Kaj över att jag nog skulle bli hippad i Halmstad, där vi ska hänga två veckor innan bröllopet. Kaj påtalade att jag inte skulle bli besviken om det blev så. Att jag sen några timmar senare, på lördagen, skulle bli tagen på bar gärning i duschen... nej, det hade jag inte kunnat ana.

Kl. 09.20 börjar min telefon att ringa oavbrutet. Jag skällde ut varenda en som ringde för att köpa en IPhone för 400 (!) kr av signaturen "Bengan". Idioter! Vad trodde köparna egentligen? Jag funderade länge på vem det var som ville skoja med mig eftersom det är få som faktiskt kallar mig för "Bengan".


Tjejerna hade inte räknat med att jag skulle bege mig ut på joggingrunda tidigt en lördag morgon. Jag hade mer än gärna betalat dyrt bara för att få höra deras samtal sinsemellan och se deras panikslagna blickar. Hur som helst så inväntade vi besök från Thomas som skulle hjälpa oss med festprogrammet kl. 10.30. Men istället för Thomas så kom tjejerna inspringandes med visselpiporna i högsta hugg. Där bröt jag ihop. Jag blev så chockad och så otroligt rörd över att se alla fina ansikten som faktiskt tagit sig från olika städer för min skull.

Min outfit bestod av en signerad AIK-tröja, benskydd och till viss del en Arsenal-halsduk. När jag stretade emot fick jag gult kort och när jag varit ännu mer olydig fick jag rött kort. Givetvis var jag även tvungen att blöta strupen med jämna mellanrum.


Första stoppet gjordes vid Nybrokajen där vi klev på en ribbåt. Ja, jädrar vad vi gasade på, ända till Bockholmen där det vankades brunch. Tillbaka till stan där jag fick en massa töntiga uppdrag. Tävlingsmänniska som jag är ville jag klara alla. Det slutade med att jag blev "korvgubbe", vilket jag hanterade galant. När jag klarat mina uppdrag fick jag stålar att spela för på Casinot. Jag satsade oavbrutet på 29 eftersom det är det datumet vi ska gifta oss. Och! Jag vann 1100 kr. Yes!


Kvällen tillbringades på Beckans kontor där vi chillade och duschade några timmar innan middagen. Det var inte slut där inte. Nej. De hade förberett flera happenings, vilket gjorde mig återigen så otroligt rörd. Härliga vänner! De hade även fixat videohälsningar från vänner, gamla lärare och mentorer samt från min favorit Salem al Fakir. Guld! Resten är preskriberat.


TACK! TACK! TACK!

Jag är obeskrivligt glad och just nu lite ledsen i ögat för att min hippa är över.

3 kommentarer:

  1. Och preskriberat det är! Tack för en grymt bra insats Maria, du gick verkligen all-in och överträffade alla våra förväntningar över hur glad, överraskad och peppad bruden ska vara!

    SvaraRadera
  2. Underbara Mien, du är den bästa! Du förtjänar allt bra man kan göra för dig. Du va grymt bra på allt!

    Längtar så mycket till ert bröllop! Efter bröllopet tar vi en "shit-det-är-redan-över-fika"!!

    Puss

    SvaraRadera